Sen de smarta telefonerna kom är tiden när man höll på att dö av uttråkning över, för tillfällen som när en buss är försenad eller när ens vänner (som alltid) kommer långt efter den tid man bestämt. I telefonerna finns massor av saker man kan fördriva tiden med. Man kan kolla sina mail, hänga på sociala medier, kanske logga in på en dejting-app och flörta lite, eller så kan man välja att spela spel.

Några roliga spel för Android-telefoner

Som med allting har man ju olika smak vad gäller vilka spel som är roliga. Utbudet är enormt, det finns hur mycket som helst att välja mellan. Och spelen är av alla typer man kan tänka sig, allt från pedagogiska spel för barn till casinospel där man satsar riktiga pengar. 

Några av favoriter är dessa: 

Super Mario Run, som är en mobilversion av det klassiska Super Mario-spelet. The Room Three, ett spel med något mystisk miljö där man ska lösa olika problem. Passar för hobbydetektiven. (Three står helt enkelt för att det är tredje versionen av spelet som kommit.) Bejeweled, som är ett av de bästa pusselspelen som finns. Man ska para ihop likadana symboler, vilket är meditativt och samtidigt roligt. I Bejeweled är alla symbolerna olika ädelstenar eller diamanter, så det glimrar rejält.
Verkar ingen av mina tre favoriter vara något för dig går det att söka i Google Play (som finns i telefonen), som sagt finns det ett enormt utbud.

Uppdatera Android

Det är viktigt att uppdatera sin telefon när det kommer nya versioner av systemet. Man kan tycka att det verkar onödigt, men det handlar om säkerheten. Även om man försöker att bara besöka sidor och klicka hem appar som man litar på, är det lätt hänt att göra ett misstag. Då är det bra om man har den senaste versionen för att skydda telefonen.

Med nya versioner av systemet kan det också komma nya versioner av appar och spel, så vill man ha den senaste och bästa versionen av ett spel är uppdateringarna viktiga.

Vet du inte hur man gör för att uppdatera? Gå till hur.se så får du det förklarat.