Ett roligt tema som alltid går hem när man vill samla ihop kompisgänget är poker! Poker är något som intresserar både killar och tjejer och är därför ett utmärkt val när man ska styra upp en rolig spelkväll.

Vad behöver man?

Vad behöver man för att kunna arrangera en pokerturnering? Ett pokerset förstås! Har du inget hemma kan du enkelt beställa ett via internet. I ett pokerset ingår kortlekar, tärningar och spelmarker. Seten kommer ofta i snygga metallväskor där alla delar ligger snyggt inpackade. Riktigt praktiskt om du vill ta med dig pokerseten till en kompis.

Vinst

När man hör ordet poker så tänker man ofta på pengaspel, men man behöver inte alltid spela för riktiga pengar när man spelar poker. Kom överens om ett vinstpris tillsammans med deltagarna innan ni börjar spela. Varför inte göra så att alla deltagare lägger en liten summa var som man sedan köper ett fint vinstpris för? Kom på ett pris som lockar alla deltagare för att göra turneringen extra spännande Exempel på ett bra vinstpris är en spännande upplevelse. Detta hittar man t.ex. på sidor som skickapresentonline.se. Där kan den som arrangerar pokerturneringen beställa en upplevelse och skicka den direkt till vinnaren! Att skicka present online blir mer och mer vanligt och på detta sätt kan du hålla vinstpriset hemligt fram tills det anländer hos den förväntansfulla vinnaren.

Att bjuda på

En pokerturnering brukar allt som oftast hålla på i ganska många timmar och därför kan det vara bra att man är förberedd när det kommer till dryck och tilltugg. Bjud gärna på snacks och smårätter som snittar eller varma mackor. Tänk på att det gärna ska vara enkelt att äta och inte ta upp för mycket plats. En massa kladd på kort och bord är inte särskilt uppskattat, varken av dig som arrangör eller av gästerna.